dijous, 3 de març del 2016

Com fer formatge, llet formatjada i brossat

Formatge i llet formatjada
Procediment
1. Munyir les ovelles.
2. Marcar les ovelles que han tret llet.
3. Posar el card coler en remull en el morter i picar-la amb el mà de morter.
4. Posar-ho amb la llet a una olla.
5. Posar la llet damunt el foc durant 2 hores.
6. Quant a llet s'hagi pres, posar el fogasser damunt un recipient gran i posar la llet.
7. Treure-ho i filtrar la part líquida amb ajuda del paper.
8. Esclafar la llet presa, com més millor estarà.
9. Unir els quatre caps del fogasser fent que quedi ben quadrada.
10. Posar el fogasser damunt el cavall de formatjar i treure el suc pitjant amb les mans.
11. Fermar el fogasser amb una corda.
12. Ficar-ho dins la premsa de formatjar 3 hores.
13. Fregar aquells formatges que estiguin secs amb una mescla saïm, vinagre i oli.

Brossat
Procediment
1. Posar la llet en una olla.
2. Posar l'olla al foc.
3. Recollir la part superior abans de bullir.
4. Bullir la llet fins a una estona després que apareguin bombolles.
5. Llevar el brossat del foc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada