-Llet
-Card coler
-Saïm
-Oli
Eines
-Murter
-Mà de murter
-Premsa o apost per picar amb pes
-Fogasser
-Olla
-Cavall de formatjar
Procediment
-Si tenim ovelles les munyim i si no compram llet entera sense pasteuritzar
- Posam al morter card coler i aigua
-Se pica amb sa mà de morter
-Se fica dins la llet a una olla
-Ho bollim dues hores i mitja o tres, la llet ja s'ha pres
-Posam el fogasser a un recipient gran i ficam la llet presa
-Ho esclafam ( quan mes vegades l'esclafes millor es el formatge)
-Treim el fogasser i filtram l'aigua l'aigua
-Se posa la llet a un recipient
-S'agafa el fogasser dels caps ben junts per a que quedi ben quadrat
-Ho posam damunt el caball de formatjar i pitjam
-Se ferma ben estret
-Ho posam a la premsa unes tres hores
-Si volem formatge tendre ho treim a les tres hores, si no ho deixam reposar mesos
-Feim una mescla de saïm, vinagre i oli
-Untam les peces que son mes seques amb la mescla

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada