dimarts, 26 de gener del 2016

Com fer formatge

Ingredients

-Llet
-Card coler
-Saïm
-Oli

Eines

-Murter
-Mà de murter
-Premsa o apost per picar amb pes
-Fogasser
-Olla
-Cavall de formatjar

Procediment

-Si tenim ovelles les munyim i si no compram llet entera sense  pasteuritzar
- Posam al morter card coler i aigua 
-Se pica amb sa mà de morter
-Se fica dins la llet a una olla
-Ho bollim dues hores i mitja o tres, la llet ja s'ha pres
 -Posam el fogasser a un recipient gran i ficam la llet presa
-Ho esclafam ( quan mes vegades l'esclafes millor es el formatge)
-Treim el fogasser i filtram l'aigua l'aigua
-Se posa la llet  a un recipient
-S'agafa el fogasser dels  caps ben junts per a que quedi ben quadrat
-Ho posam damunt el caball de formatjar i pitjam
-Se ferma ben estret
-Ho posam a la premsa unes tres hores
-Si volem formatge tendre ho treim a les tres hores, si no ho deixam reposar mesos
-Feim una mescla de saïm, vinagre i oli
-Untam les peces que son mes seques amb la mescla



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada