Ingredients:
-Llet
-Oli
-Vinagre
-Saïm
-Card coler
Eines:
-Olla
-Morter
-Fogasser
-Mà de morter
-Apost per picar o premsa
Procediment:
-Per començar, has de munyir les ovelles (si en tens) o sinò has de comprar llet entera.
-Després has de posar el card coler en remull dins un morter.
-Picar-lo amb la mà de morte fins que quedi líquid.
-Es fica la llet dins una olla.
-Es bull dues hores i mitja aproximadament.
-Una vegada que la llet s'ha pres, posam el fogasser damunt un recipient gran i la llet presa.
-Treim el fogasser i filtram l'aigua de la llet presa.
-Posam la llet presa a un recipient.
-Feim el brossat.
-Esclafam (quan més esclafes més bo está).
-Agafam el fogasser del quatre caps i els juntam per que quedi ben quadrada.
-Ho posam damunt el cavall de formatge i pitjam per a què surti tot el suc que hi ha.
-Fermam ben estret.
-Posam el formatge dins la premsa. i esperam tres hores.
-Després, feim una mescla amb saïm, vinagre i oli.
-Per acabar, untam les peces més seques amb la mescla que hem fet.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada