Ingredients:
-Llet
-Card coler
-Saïm
-Oli
-Vinagre
Eines:
-Morter
-Mà de morter
-Premsa o post per a picar
-Fogasser
-Olla
-Cavall de formatger
-Escudella
Procediment
-Primer, si tens ovelles has de munyir-les per aconseguir la llet o si no comprar llet entera sense pasteuritzar.
- Després hem de posar el card coler en remull dins el morter,
- I picar-lo amb la mà de morter fins que quedi líquid.
- Seguidament es fica dins la llet a una olla.
- Es bull dues hores i mitja- tres.
- Quan la llet ja s'ha presa,
- Posam el fogasser damunt un recipient i posam la llet presa.
- Treim el fogasser i filtram l'aigua.
- Després posam la llet presa dins un recipient per fer el brossat.
- Feim el brossat
- I esclafam bé la massa, (quan més vegades ho esclafes més bo es el formatge)
- Treim el fogasser dels quatre caps hi ho ajuntam perquè la peça es quedi ben quadrada.
- Ho posam damunt el cavall de formatge i el pitjam perquè surti tot el suc.
- I després és ferma ben estret
- Seguidament, posam el formatge a la premsa i ha de estar almenys tres hores
- Quan han passat les tres hores, feim la mescla de saïm, oli i vinagre.
- I finalment untam les peces que son més seques amb la mescla.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada